Yleistä uimakouluista


VUS uimakoulut ovat tarkoitettu 4-12 -vuotiaille lapsille. Opetus on suunniteltu Suomen uimaliiton uimarinpolkua mukaillen eri ikä- ja taitotasot huomioivaksi. 

Uimakoulujen 10 kertaa kestäviä kursseja on kolme toimintavuoden aikana syksy, sy-ke ja kevät.

Uimakouluissamme ui noin 600 lasta Vaasassa ja Laihialla. Ohjaajia toiminnassamme on 60.

Jokaisella kurssilla on tavoitteena suorittaa tasomerkki kymmenen uimakerran aikana. Kurssisuunnitelmaan on jokaiselle ryhmälle aikataulutettu merkin mukaiset harjoitteet. Merkin suoritettuaan lapsi voi hakea seuraavan tason kurssille.

Kysyttävää? Ota yhtettä:
Päivi Lassila

paivi.lassila@vus.fi
uimaopetus@vus.fi

RyhmätImage

Kausi- ja jäsenmaksut


Toimintavuosi sisältää kaksi toimintakautta, syys- ja kevätkauden sekä kolme kurssia; syksy, syksy-kevät ja kevät.

Uimakouluryhmiin ilmoittautuminen alkaa sunnuntaina 5.9.2021 klo 14.00 verkkokaupassamme.

Kurssimaksu vahvistaa paikan ryhmässä. Niille uimakoululaisille, jotka ovat jo mukana toiminnassa,  on jatkopaikka varattuna, ja tieto ryhmäpaikasta  tulee ohjaajan kautta ennen uuden kauden alkua. Paikan voit vapaasti valita omaan aikatauluun sopivammasta ryhmästä ryhmätason sisällä.

Vaasan uimahallin, Silverian allasosaston ja Laihialla pidettävien uimakoulukurssien hinnat (10 kertaa) 13.11.2021 alkaen:

  • Meritähti -ryhmät 100€ / kurssi, lisäksi uimahalli- tai rannekemaksu 27 € (syksy tai kevät), VUS-VSS:n jäsenmaksu 15 € / toimintavuosi. Kurssimaksu ei-jäsenille 115 €.
  • Kirppu ja konna -ryhmät 75 € / kurssi, lisäksi uimahalli- tai rannekemaksu 27 € (syksy tai kevät), VUS-VSS:n jäsenmaksu 15 €/toimintavuosi. Kurssimaksu ei-jäsenille 90 €.
  • Myyrä -ryhmät 85 € / kurssi, lisäksi uimahalli- tai rannekemaksu 27 € (syksy tai kevät), VUS-VSS:n jäsenmaksu 15 €/ toimintavuosi. Kurssimaksu ei-jäsenille 100 €.
  • Sammakko ja Kala -ryhmät 90 € / kurssi, lisäksi uimahalli- tai rannekemaksu 27 € (syksy tai kevät), VUS-VSS:n jäsenmaksu 15 € / toimintavuosi. Kurssimaksu ei-jäsenille 105 €.
  • Norppa-Delfiini -ryhmät 90 € / kerran viikossa tai 120€ / kaksi kertaa viikossa, lisäksi uimahalli- tai rannekemaksu 27 €/kerran viikossa tai 40,70€/kaksi kertaa viikossa (syksy tai kevät), VUS-VSS:n jäsenmaksu 15 € / toimintavuosi. Kurssimaksu ei jäsenille 105€ (kerran viikossa) tai 150€ (kaksi kertaa viikossa).
  • Miekkavalas -ryhmät 100 € / kurssi, lisäksi uimahalli- tai rannekemaksu 27 € (syksy tai kevät), VUS-VSS:n jäsenmaksu 15 € / toimintavuosi. Kurssimaksu ei jäsenille 115 €. Kymmenen kerran 40min lisätreenikerrat (kaksi uintikertaa viikossa) 30 € / ei-jäsenille 45€.

Ryhmät, jotka käyttävät pääsisäänkäyntiä, käyttävät ns. pääaulan pukuhuoneita. Pukuhuonetilojen käyttö edellyttää ranneketta, jonka jokainen hankkii itse uimahallin kassalta ennen ensimmäistä harjoituskertaa.  Rannekkeen hinta on 8 € ja se jää uimarille omaksi. Kerran hankittuun rannekkeeseen pystyy jatkossa lataamaan uuden uimahallimaksun (27 € tai 40,70€/2 uintikertaa viikossa) kauden vaihtuessa.


Ilmoittaudu uimakouluun »

Varusteet


Tärkeimmät varusteet uimarilla ovat uimapuku ja uimalasit. Uimalasit on hyvä sovittaa ja säätää sopivaksi jo kotona, niiden käyttöä harjoitellaan ihan pienestä pitäen. Vesirallissa uimalasit ovat pakolliset.

Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni tai käyttää uimalakkia.

Lisäksi mukaan tulee pakata pyyhe ja halutessaan juomapullo.

Ennen altaaseen menoa tulee käydä suihkussa ilman uimapukua. Myös saunassa ol­laan ilman uimapukua.

Uintivarusteita voi hankkia urheiluliikkeistä ja uimaseuran toimistolta. Toimistolla on myynnissä Arena-tuotteita ja seura-asuja, maksuvälineenä käyvät käteinen ja maksukortit.

Uimarin verkkokauppa aquaaction.fi tarjoaa vus-uimareille ja valmentajille  -15% kaikista verkkokauppan tuotteista, normaalihintaisista ARENA:n uima-asuista, -laseista ja  -lakeista. (kampanjakoodi:  *VUS15** Tilatessasi syötä koodi “Aktivoi kampanja” -kentään. Etua ei voi yhdistää muihin kampanjoihin).

Image