Tävlingar


Tävlingarna är en krydda i simhobbyn som skapar spänning både för simmarna, tränarna och föräldrarna. Det handlar om stora känslor!

Simmarna i Vasa simsällskap tävlar från och med Superhaj Nivå 1 enligt den tävlingskalender som tävlings- och träningskommittén lagt fram och som godkänts av styrelsen för Vasa simsällskap.  I hemmasbassängen (50 m bassäng) tävlar man under hösten på 25 meters banor och under våren på 50 meters banor. Det ordnas 5-8 tävlingar i hemmabassängen under verksamhetsåret och minst en av dem är en stortävling. Tävlings- och träningskommittén svarar tillsammans med organisationskommittén för ordnandet av tävlingar. Simmarnas föräldrar fungerar som funktionärer. Vi ordnar utbildning för funktionärer varje år, men det finns också många funktionärsuppgifter som inte kräver utbildning. Sällskapets simmare deltar avgiftsfritt i hemmatävlingarna.

Simmarna deltar också i en- eller flerdagars tävlingar på andra orter. Yngre simmare gör i allmänhet endagsresor till tävlingar på närliggande orter, medan äldre simmare deltar i tävlingar till och med utomlands. Kostnaderna för tävlingsresorna beror på resans längd. Bekanta dig med resereglementet.