Menestystä Kuopion SM/NSM-kisoissa 17.-20.6.

Kuopion pitkän radan SM/NSM -kisat uitiin mennenä viikonloppuna 17.-20.6. Vaasan Uimaseurasta matkaan lähti yhteensä 28 uimaria. Kisat olivat huikea menestys ja VUS-VSS nappasikin yhteensä 11 kultaa ja viisi pronssia. Seurapisteissä VUS sijoittu aikuisissa hienosti kolmanneksi ja nuorissa viidenneksi. Uusia ennätyksiä tehtiin yhteensä 71 kappaletta!

Tässä kooste jokaisesta kisapäivästä:

Kisapäivä 1

Ensimmäisenä päivän huipentumana parauimarimme Nader Khalili ui 100 metrin perhosuinnin ja 50 metrin vapaauinnin voittoon S14 luokassa. Claes Fjellström kauhoi hienosti pronssille 1500 metrin vapaauinnissa. Nuorten 50 metrin vapaauinnissa Simon Ravals sijoittui neljänneksi ja Alex Lydman viidenneksi. Fia Stenman oli nuorten 200 metrin vapaauinnissa seitsemäs.

Kisapäivä 2

Huikea menestys jatkui Kuopion SM-uintien toisena kisapäivänä.

Nader Khalili nappasi kolme kultaa S14 luokassa lajeina 200 VU, 100 SU ja 50 PU. Claes Fjellström kauhoi pronssille 200 SKU:ssa, Fia Stenman ui nuorten sarjan pronssille 50 VU:ssa ja lisäksi Alex Lydman, Teemu Oksakari, Filip Jåfs ja Simon Ravals uivat nuorten sarjassa pronssille  4 x 200 vapaauintiviestissä. Aikuisten sarjassa sama joukkue ui kuudenneksi. Lisäksi Alex Lydman sijoittui nuorten 200 VU:ssa sijalle 5 ja aikuisten sarjassa sijalle 6. ja Claes Fjellström oli 400 SU:ssa 5.

Kisapäivä 3

VUS-VSS uimareiden kolmaskin kisapäivä 19.6.2021 oli täynnä menestystä. Nader Khalili ui tänään S14 luokan uuden parauinnin Suomen ennätyksen 50 metrin rintauinnissa! Sen lisäksi Khalili nappasi kultamitalit 400 ja 100 vapaauinnissa S14 luokassa. Alex Lydman kauhoi hienosti pronssille nuorten 100 metrin VU:ssa ja ui 800 metrin VU:ssa kuudenneksi. Claes Fjellström sijoittui 200 PU:ssa sijalle 6, Lucas Lydman nuorten sarjassa 200 PU:ssa sijalle 7.

Veera Välivainio, Enni Kinnunen, Matilda Holmlund ja Fia Stenman uivat nuorten sarjassa neljänneksi  4 x 100 vapaauintiviestissä.

Kisapäivä 4

Nader Khalili lopetti SM-kisaurakkansa komeasti kolmeen kultamitaliin S-14 luokassa 200 SKU:ssa, 100RU:ssa ja 50 SU:ssa. Alex Lydman kauhoi pronssille nuorten 400 vapaauinnissa ja miehissä samassa lajissa viidenneksi. Claes Fjellström nappasi komeasti pronssia 200 sekauinnissa. Fia Stenman sijoittui nuorten 100 VU:ssa sijalle 6 ja Hannah Lamminmäki nuorten 800 VU:ssa sijalle 7.

Alex Lydman, Teemu Oksakari, Filip Jåfs ja Simon Ravals kauhoivat nuorten 4×100 vapaauintiviestissä neljänneksi ja tyttöjen joukkue Fia Stenman, Enni Kinnunen, Ella Hulkki ja Veera Välivainio oli samalla matkalla 8.

Kiitos uimareille, valmentajille ja kaikille hengessä mukana olleille. Kisat olivat huikea menestys ja jokainen uimari saa olla ylpeä itsestään!