Infopaketti ensimmäisiin uintikisoihin valmistautuvalle Vaasan uimaseura
18.01.2018

Infopaketti ensimmäisiin uintikisoihin valmistautuvalle

text på svenska efter den finska texten

Uintikilpailut

Tässä hieman tietoa teille vanhemmille, jotta voitte olla enemmän ”kartalla” kuin mitä minä itse olin viitisen vuotta sitten kun Lauran isoveli aloitti kilpauinnin. Nyt olen ehtinyt käydä toimitsija- ja tuomarikurssit ja seurannut kymmeniä kisoja, joten asiat ja säännöt rupeavat olemaan tuttuja.

Normaalisti uidaan ikäsarjoissa, esim. Tytöt 9/11/13/15 v. sekä Naiset, ja Pojat 10/12/14/16 v. sekä Miehet. Jokainen uintilaji uidaan niin monessa erässä kuin on tarve, ensimmäisessä erässä ui hitaimmat ja viimeisessä erässä nopeimmat. Samassa erässä voi olla eri ikäisiä uimareita, erän voitto ei siis tarkoita mitään vaan aikojen perusteella katsotaan tulokset ikäsarjoittain. Vaasan omissa kilpailuissa ei välttämättä kuitenkaan ole kuin naisten ja miesten sarja, koska kilpailujen tarkoitus on saada uimareille hyväksyttyjä aikoja sekä tietysti saada nuorille uimareille kisakokemusta. Uimarit tarvitsevat kilpailuista hyväksyttyjä aikoja, koska harjoituksissa uidut ajat eivät ole virallisia. Kilpailutulosten perusteella on sitten mahdollisuus päästä isoihin (SM-taso) kilpailuihin mukaan, niihin on olemassa aikarajat, jotka tulee alittaa kauden aikana.

Hyvissä ajoin ennen lajia johon osallistuu, uimari menee keräilyyn. Se on Vaasassa yleensä ”lätäkön” eli vauva-altaan vieressä. Siellä keräilyn toimitsijat suorittavat nimenhuudon, ja kun kaikki erän uimarit ovat kasassa niin ne viedään seuraavaan pisteeseen, joka on katsomon alarivillä. Sieltä sitten siirrytään toimitsijan johdolla lähtökorokkeiden taakse, kun edeltävä erä on lähtenyt.

Lähtöön liittyvät rituaalit vapaauinnissa, rintauinnissa, perhosuinnissa ja sekauinnissa: Kun oma erä on alkamassa, kilpailun johtaja viheltää pilliin, muutaman lyhyen vihellyksen. Silloin uimari siirtyy korokkeen viereen ja on valmis (mahdolliset ylimääräiset vaatteet riisuttu pois, lasit silmillä ja lakki päässä). Kun kilpailun johtaja viheltää pitkän vihellyksen, uimarit nousevat korokkeelle ja ottavat lähtöasennon. Kun kaikki uimarit ovat lähtöasennossa, lähettäjä komentaa ”Paikoillenne”. Tästä komennosta lähtömerkkiin asti on uimarin oltava täysin liikkumatta! Jos uimari liikkuu ”Paikoillenne” -komennon ja lähtömerkin välillä, hänen suoritus hylätään. Samaten tietysti hylätään, jos uimari tekee varaslähdön.

Selkäuinnissa on samat lyhyet vihellykset, mutta lyhyiden vihellysten jälkeen tuleekin kaksi pitkää vihellystä: ensimmäisen jälkeen hypätään veteen ja toisen jälkeen otetaan lähtöasento. Selkäuinnissa on mahdollisuus käyttää ns. lähtöavustinta: hihnojen päässä altaan päätyseinää vasten roikkuvasta palkista uimari saa selkäuinnin startissa hyödyn, sillä palkin karhennettu ja kallistettu pinta estää jalkojen liukastumisen ponnistusvaiheessa. Avustinta ei kuitenkaan ole pakko käyttää, ja pienet uimarit eivät yleensä sitä käytä.

Vapaauinnin säännöt ovat helpot: lähes kaikki on sallittua! Hylkäys tulee vain, jos sukeltaa yli 15 metriä lähdön jälkeen, kävelee/ponnistaa altaan pohjasta, vetää ratojen välissä olevasta köydestä tai jos ei kosketa seinään maaliin tultaessa (tai käännöksessä). Eli jos uimari haluaa uida selällään jalat edellä ja toinen käsi ilmassa niin siitä vaan… Mutta jos haluaa olla valmentajan kanssa hyvissä väleissä myös kilpailun jälkeen, niin kroolia kannattaa uida.

Selkäuinnissa on samat säännöt koskien yli 15 metrin sukellusta, altaan pohjassa käymistä, köydestä vetämistä ja seinään kosketusta. Lisäksi, uimarin on koko matkan ajan uitava selällään. Jos esim. maalia lähestyttäessä uimari kääntyy puoleksi sekunniksi vatsalleen, kun haluaa tarkastaa, kuinka pitkä matka on jäljellä, niin suoritus hylätään. Myös maaliintulon on tapahduttava selällään. Nuorille uimareille nämä ovat luonnollisesti vaikeita asioita, ja hylkäyksiä tulee aivan varmasti joskus.

Huomioikaa, että uimarilla ei saa olla ylimääräisiä varusteita, kuten uimahallin ranneke. Uima-asu, lasit ja lakki ovat ainoat sallitut varusteet.

Uima-asusta on olemassa tällainen tärkeä sääntö: nuorilla uimareilla (pojat 13 vuotta ja sitä nuoremmat sekä tytöt 12 vuotta ja sitä nuoremmat) uima-asun lahkeen pituus ei saa yltää reiden puolivälin alapuolelle. Jos uimarilla on sääntöjen vastainen uima-asu, hänen suorituksensa hylätään. Tämän säännön tavoitteena on muun muassa harrastuskustannusten alentaminen ja tasavertaisuus, eli että nuorille ei hankittaisi kalliita asuja joilla on suoritusta parantava vaikutus.

Jokaiselle uimarille tulee silloin tällöin hylkäyksiä, se on täysin varma asia. Kun niitä tulee, niin ei siis kannata masentua! Otetaan opiksi ja uidaan seuraavissa kisoissa oikein. Yleisin hylkäysperuste joulukuun kilpailuissamme oli varaslähtö, ja taisi siellä joku sellainenkin tapaus olla jossa uimari ei muistanut koskettaa seinään maaliin tultaessa. Eli sen verran voimme kaikki kotona muistuttaa nuoria uimareitamme, että vasta lähtömerkin jälkeen saa lähteä, ja että uidaan täysillä maaliseinään asti. Seinässä olevaan ajanottopaneeliin kannattaa muuten maaliin tultaessa koskettaa kunnolla, koska jos sitä vain hipaisee sormella niin ajanottojärjestelmä ei välttämättä huomaa kosketusta.

Ja vielä hieman ravintoasiaa. Todella tärkeä asia uintikilpailuihin liittyen on nimittäin uimarin eväät! Vaikka pienet uimarimme uivat alussa vain pari matkaa per kilpailu, niin he uivat lisäksi ”verraa” sekä ennen että jälkeen lajien, joten energiaa kuluu. Jotta jaksaisivat uida lujaa niin he tarvitsevat kunnon aamupalan, kevyen lounaan (jos kilpailut alkavat iltapäivällä) ja lisäksi eväitä mukaan kisoihin. Valmentajat kertovat kyllä missä kohtaa kilpailuja eväitä kannattaa syödä. Ja kun uimahallissa vietetään monta tuntia, niin riittävä veden juominen on luonnollisesti myös tärkeää.

Lopuksi: seuramme tarvitsee jokaisessa kilpailussa kymmeniä toimitsijoita,
jotta voidaan järjestää tasokkaat kisat. Jos haluaa toimia käännöstarkastajana tai tuomarina, on käytävä tietyt kurssit, itse kurssit
käyneenä suosittelen niitä lämpimästi! Ellei muuta niin ne auttavat
ymmärtämään lastemme lajin erikoisuuksia. Mutta myös muita toimitsijoita
tarvitaan, esim. keräilyyn ja keittiöön, niihin tehtäviin ei tarvita kursseja.

Tule mukaan, meillä on hauskaa!

 

INFOPAKET INFÖR SIMMARENS FÖRSTA TÄVLING

Simtävling

Här kommer lite info åt er föräldrar, så att ni vet lite mera om vad som gäller än vad jag visste för fem år sedan då Lauras storebror började tävla. Nu har jag hunnit gå domarkurser och följt med tiotals tävlingar, så jag börjar småningom ha koll på regler och rutiner.

Normalt tävlar man i åldersklasser, t.ex. Flickor 9/11/13/15 år och Damer, samt Pojkar 10/12/14/16 år och Herrar. Varje gren simmas i så många heat som det behövs, i första heatet simmar de långsammaste och i sista heatet de snabbaste. Det kan finnas simmare i olika åldrar i samma heat, att man vinner sitt heat betyder alltså ingenting utan det är tiderna per åldersklass som räknas. I våra egna tävlingar finns det dock inte alltid åldersklasser, utan enbart herr- och damklass. Syftet med dessa tävlingar är att få godkända tider åt simmarna samt tävlingserfarenhet åt de yngre simmarna. Godkända tider från tävlingar behövs på grund av att tiderna som man simmat på träningar inte är officiella. På basen av tävlingsresultaten kan man sedan kvala in till stora (FM-nivå) tävlingar, för att få delta i dem måste underskrida fastställda tidsgränser under säsongen.

I god tid före starten som simmaren skall delta i, samlas simmarna vid uppsamlingen, ”Keräily”, som i Vasa oftast finns invid den lilla plaskbassängen. Funktionärerna ropar upp namnen på de som ska simma i respektive heat och när heatets simmare är samlade förs de till nästa samlingspunkt, som är på publikläktarens nedersta rad. Därifrån fortsätter de under en funktionärs ledning till startpallarna då föregående heat har startat.

Proceduren kring starten går till såhär i frisim, bröstsim, fjärilsim och medley: då heatet ska starta, blåser tävlingsdomaren några korta visslingar i sin visselpipa. Då ska simmarna ställa sig bakom startpallen på den bana de ska simma på och vara klara (eventuella extra kläder avklädda, simglasögonen och mössan på). När tävlingsdomaren blåser en lång vissling, stiger simmarna upp på startpallen och intar startposition. När alla simmare är i startposition, säger startern ”Paikoillenne” (På edra platser). Från detta kommando till startsignalen måste simmarna vara helt stilla! Om simmaren rör sig mellan kommandot och startsignalen så leder det till diskvalificering. Även tjuvstart leder givetvis till diskvalificering.

I ryggsim är det samma korta visslingar inför starten, men efter dem kommer två långa visslingar: efter den första hoppar simmarna ner i bassängen och efter den andra intar de startposition. I ryggsim kan man använda ett så kallat startstöd: en balk med sträv yta som hänger ned längs väggen och ger simmarna fördel i starten genom att den minskar risken att halka vid avstampet. Det är dock inte obligatoriskt att använda startstödet, och små simmare låter ofta bli att använda det.

Reglerna i frisim är enkla: man får göra nästan vad som helst! Man blir endast diskvalificerad om man dyker mer än 15 meter efter start (eller vändning), går eller tar avstamp från bottnen, drar i repen som finns mellan banorna, eller inte berör väggen vid målgång/svängning. Så ifall simmaren vill simma baklänges på rygg med ena handen i luften, så är det helt okej… Men om man vill vara sams med sin tränare efter loppet så är det förstås skäl att simma crawl.

I ryggsim gäller samma regler för 15 meters dykning, gång eller avstamp från bottnen, att dra i repen samt beröring i väggen. Dessutom måste simmaren simma hela sträckan på rygg. Om simmaren svänger sig på mage ens för en halv sekund för att t.ex. kolla hur långt det är kvar till mål, leder det till diskvalificering. Även målgången måste ske på rygg. Dessa saker är givetvis svåra för de små simmarna, och det kommer garanterat diskvalificeringar ibland.

Observera att simmarna inte får ha någon extra utrustning på kroppen, såsom simhallens armband. Den enda tillåtna utrustningen är simdräkt, simglasögon och simmössa.

Beträffande simdräkten finns det en viktig regel: unga simmare (pojkar 13 år och yngre samt flickor 12 år och yngre) får inte ha simdräkter som når längre ner än till halva låret. Om simmaren använder en icke-godkänd simdräkt, leder det till diskvalificering. Syftet med denna regel är bl.a. att hålla nere kostnaderna för hobbyn och främja jämlikhet, dvs. att man inte skall skaffa dyra simdräkter som förbättrar prestationen.

Alla simmare diskvalificeras ibland, det är ett som är säkert. När man blir diskad behöver man alltså inte bli deprimerad, utan istället tar man lärdom och simmar rätt i följande tävling. I våra tävlingar i december var den vanligaste orsaken till diskvalificering tjuvstart, och det förekom även enstaka fall där simmaren inte kom ihåg att röra vid väggen vid målgång. Det som vi alltså hemma kan påminna våra unga simmare om är att man får starta först efter att man hört startsignalen, samt att man ska simma för fullt ”ända in i väggen”. När man rör i målväggen så lönar det sig att göra det ordentligt, eftersom tidtagningssystemet inte nödvändigtvis reagerar på en lätt beröring med ett finger.

Sedan ännu lite info om näring. En viktig del av simtävlingarna är nämligen matsäcken! Även om våra små simmare endast simmar ett par sträckor per tävling nu i början, så simmar de för uppmjukning både före och efter loppen, så det går nog åt energi. För att de skall orka simma hårt måste de därför äta en rejäl frukost, en lätt lunch (om tävlingarna börjar på eftermiddagen) samt ha med matsäck till tävlingen. Tränarna berättar sedan i vilket skede av tävlingen som det lönar sig att äta mellanmål Och eftersom man tillbringar många timmar i simhallen så är det förstås också viktigt att dricka tillräckligt mycket vatten.

Till sist: för att kunna ordna högklassiga tävlingar behöver vår förening tiotals funktionärer till varje tävling. Om man vill funktionera som vändningskontrollant eller domare så måste man gå vissa kurser, själv har jag gått kurserna och rekommenderar dem varmt! Om inte annat så börjar man förstå sitt barns hobby mycket bättre via kurserna. Det behövs även andra slags funktionärer, t.ex. till uppsamlingen och köket, för att hjälpa till med de uppgifterna behöver man inte gå kurser.

Kom med, vi har roligt!

 

Terveisin / hälsningar,

uinti-isä

Daniel Björkstrand

Arkisto

25.06.2020 VUS-VSS Toimisto kesälomalla 29.6-31.7.2020
29.03.2020 Ajankohtaista tietoa koronatilanteesta 31.3.2020
24.03.2020 Kesän arvokilpailut peruttu!
24.03.2020 Osoita tukea seurallesi – #Seurapaitapäiväkotona kutsuu kaikki mukaan tiistaina 31.3.2020
13.03.2020 Vaasan Uimaseuran harjoitukset ja uimakoulutoiminta perutaan 30.3.2020 saakka
12.03.2020 HUOM!!! Koronaviruksen aiheuttamat muutokset Vaasan Uimaseuran toimintaan
03.03.2020 Kvarken Games 28.-29.3.2020 PERUTTU!!!!!
31.01.2020 Nader Khalililla menestyksekäs alkuvuosi
30.01.2020 Kannusta ja vaikuta eikä se maksa sinulle mitään! Sponsra och påverka för gratis!
24.01.2020 Avoin testiuinti Minikilpureihin 1.2.2020
08.01.2020 Winter Games 8.2.2020 KUTSU >TOIMITSIJAKSI
27.12.2019 Kevään uimakoulupaikat myynnissä 27.12.2019-6.1.2020
19.12.2019 TOIMISTO LOMALLA 20.12.2019-6.1.2020
15.12.2019 Tampereen lyhyen radan SM-kisoista tuliaisina mitaleita, suomenennätyksiä ja pistesijoja
11.12.2019 VUS Games 14.12.2019 KUTSU > TULOKSET
19.11.2019 IKM finalistimme
04.11.2019 IKM aluekisoista VUS uimareille 73 finaalipaikkaa
24.10.2019 Pure Waste -tuotteet
18.10.2019 IKM ALUEKILPAILUT 1.-3.11.2019
01.10.2019 IKM-kilpailujen ideointipalaveri 10.10.2019
27.09.2019 Ikäryhmäennätykset päivitetty 27.9.2019
26.09.2019 Lokakuu Uinnit 19.10.2019 ON PERUTTU!
03.09.2019 Sporttitetiksi Vaasan Uimaseuraan
16.08.2019 Testiuinnit minikilpureiksi haluaville
28.06.2019 SM-kisat Espoossa 27-30.6.
27.06.2019 VUS-VSS:n toimisto kesälomalla 27.6-4.8.2019
19.06.2019 Ikäryhmäennätykset päivitetty 19.6.2019
17.06.2019 IKU 2019 tuloksia
11.06.2019 Rollo-uinneista pistesijoja
11.06.2019 Nader Berliinissä
28.05.2019 Tekniikkaleiri 5.-8.8.2019, ilmoittaudu nyt!
27.05.2019 Toimiston kesäaukioloajat
24.05.2019 Veeran ja Siirin tetti
07.05.2019 Nader Khalili EPYG-kilpailuihin
04.05.2019 Uimakoulun kilpailut 4.5.2019
17.04.2019 Ikäkausiennätykset päivitetty 17.4
12.04.2019 Sporttitettiläisenä Vaasan uimaseurassa
12.04.2019 Et ole yksin-hanke
09.04.2019 Vammaisurheilu & Liikunta -lehdessä artikkeli parauimaristamme Nader Khalilista.
31.03.2019 Vaasan uimaseuran Petra Thodin neljään masters mestaruuteen Ahvenanmaalla
17.03.2019 Seinöjoen Paisuntakrooloihin osallistuttiin 150 uimarin voimin
13.03.2019 VUS Tähtiseura auditointi
13.03.2019 Nader uutisissa
07.03.2019 Uudet seurantuotteet
23.02.2019 Vaasan uimaseuran uimarit mitalijahdissa Oulussa
22.02.2019 Seuran uimarit osallistuvat 23.-24.2. Oulun uinteihin
20.02.2019 Vaasan uimaseuran uimarit palkittiin tiistaina
16.02.2019 Vaasan Uimaseuran uimarit kovassa vedossa Jyväskylän Oskarin Uinneissa
03.02.2019 Silverian Myyrä-ryhmien muuttuneet harjoitusvuorot
31.01.2019 Ikäkausiennätykset päivitetty!
22.01.2019 Rollo 2019 -tapahtuma
21.01.2019 Nader Khalilille Vuoden vammaisurheiluteko -palkinto!
14.01.2019 Toimitsijoiden kiitosjuhla 19.1.2018
20.12.2018 Joululoma 21.12.2018-6.1.2019
19.12.2018 Winter Games 19.1.2019
13.12.2018 Vaasan Uimaseuralle Valio Akatemian stipendi
11.12.2018 Ikäkausiennätykset päivitetty 11.12.2018
05.12.2018 VUS Games 15.12.2018
02.12.2018 VUS:n uimareilla onnistuneet IKM-kisat Lappeenrannassa
30.11.2018 VUS-VSS Joulujuhla/Julfest 16.12.2018 klo/kl 17:30
29.11.2018 Pohjoismaiden uinnin mestaruuskilpailut 2018
22.11.2018 Sporttitetti mahdollisuus Vaasan uimaseurassa!
14.11.2018 INFOA SM-KISOIHIN TULEVILLE TOIMITSIJOILLE
05.11.2018 IKM-finaaleihin lähtee 18 VUS-uimaria
28.10.2018 Uimakoulumme on nyt LähiTapiola-uimakoulu
28.10.2018 Mastermestaruusuinnit Turussa 26.-28.10.2018
15.10.2018 SM-kilpailujen palaveri 21.10.2018 klo 16-17.30
12.10.2018 UIMAKOULUN SYYSLOMA
08.10.2018 MARRASKUU UINNIT 10.11.2018 > KUTSU > TOIMITSIJAKSI
03.10.2018 Toimistolla uusi harjoittelija
03.10.2018 Nader Parauinnin EM-kisoissa Dublinissa 13.-19.8.2018
25.09.2018 Nader Khalili valittu maajoukkueeseen
21.09.2018 SM-kilpailujen suunnittelupalaveri 4.10.2018
14.09.2018 Vauhtia vedestä! -Vastustamonta vesiliikuntaa -vesiliikuntakurssi
12.09.2018 SM-kilpailujen ideointipalaveri 18.9.2018
11.09.2018 Ikäkausiennätykset päivitetty 11.9.2018
30.08.2018 OHJEISTUS UIMAKOULUJEN RANNEKERYHMÄLÄISILLE
24.08.2018 VAASA UINNIT 22.9.2018 > KUTSU > TULOKSET
24.08.2018 Avoimet testiuinnit minikilpureiksi haluaville
10.08.2018 SM-kilpailujen ideointipalaveri 27.8.2018
08.08.2018 SYYSUINNIT 2.9.2018 > KUTSU > TULOKSET
29.06.2018 KESÄLOMALLA
19.06.2018 Ikäkausimestaruusuinnit Espoo 15-17.6
14.06.2018 Rollot 8.6 - 13.6.2018
12.06.2018 Tähtiseura
24.05.2018 Henkilörekisterin tietosuojaseloste
16.05.2018 Elokuun tekniikkaleiri 6.8-9.8.2018
08.05.2018 5.5.2018 Leikkimielinen kilpailu uimakoululaisille
19.04.2018 SKOLMÄSTERSKAP I SIMNING 13.4.2018 JAKOBSTAD
17.04.2018 Ikäkausiennätykset päivitetty 17.4
08.03.2018 Alex Lydman on valittu Multinations kilpailuun
23.02.2018 Menestyneitä urheilijoita
19.02.2018 Toimisto talvilomalla 26.2.- 4.3.2018
14.02.2018 Alustavaa tietoa Rolloista
12.02.2018 Hannu Kuokkaselle uusi EE
09.02.2018 KVARKEN GAMES 14. - 15.4.2018
30.01.2018 SEURA-ASUJEN SOVITUSTILAISUUS TI 30.1 ON PERUTTU!
24.01.2018 SEURA-ASUJEN SOVITUSTILAISUUS TIISTAI 30.1 JA TORSTAI 1.2
22.01.2018 Hienoa menestystä Hannu Kuokkasella Mastersuinneissa
18.01.2018 Infopaketti ensimmäisiin uintikisoihin valmistautuvalle
05.01.2018 HELMIKUU UINNIT 3.2.2018 > KUTSU >TULOKSET
02.01.2018 Kevään 2018 vapaat uimakoulupaikat
22.12.2017 Toimisto joululomalla 23.12.2017-7.1.2018
13.12.2017 VUS-VSS JOULUJUHLA/ JULFEST SU/SÖ 17.12.2017 klo 17.30-19
12.12.2017 Ikäryhmäennätykset päivitetty
29.11.2017 VALMENTAJAKLINIKKA 3.12.2017 klo 13.00-14.30
21.11.2017 JOULUKUU UINNIT / VAASAN MESTARUUS UINNIT 16.12.2017 > KUTSU
09.11.2017 VUS-VSS:N SYYSKOKOUS 22.11.2017 KLO 18.30->
30.10.2017 Toimitsijaksi Ikäkausimestaruusuinteihin 1.-3.12.2017
27.10.2017 Euroopan nuorten paralympiakisat Genovassa
12.10.2017 Uimakoululaisten syysloma 14.-22.10.2017
22.09.2017 Ikäryhmäennätykset päivitetty.
24.08.2017 VAASA UINNIT 30.9.2017 > KUTSU > LIVETIMING
03.07.2017 Kesälomalla heinäkuussa
26.06.2017 Menestyneet uimarit IKM:ssa 16.-18.6.2017
26.06.2017 Nader Khalili on valittu nuorten huippu-urheilijoiden EPUT TOP TEAMIIN
20.06.2017 Ikäkausiennätykset päivitetty 20.6.2017
19.06.2017 Elokuun tekniikkaleiri 7.-10.8.2017
14.06.2017 Rollot 9.6 - 11.6.2017
27.04.2017 TOIMITSIJAT / FUNKTIONÄRER 27.5.2017 -ILMOITTAUTUMISLINKKI
27.04.2017 TOUKOKUU UINNIT 27.5.2017 KUTSU > TULOKSET
13.04.2017 Ikäkausiennätykset päivitetty!
06.04.2017 VUS-VSS:N KEVÄTKOKOUS 20.4.2017 KLO 18.30->
13.03.2017 TOIMITSIJAKSI KVARKEN GAMESIIN 25.-26.3.2017
11.03.2017 VAASA UINNIT 30.9.2017>INBJUDAN>LIVETIMING
01.03.2017 TOIMITSIJAKSI MAALISKUU UINTEIHIN 11.3.2017
23.02.2017 UIMAKOULUT TALVILOMALLA 25.2-5.3.2017
29.01.2017 KVARKEN GAMES 25.-26.3.2017 KUTSU
11.01.2017 TAMMIKUU UINNIT 28.1.2017 > KUTSU >TULOKSET
05.01.2017 TOIMITSIJAKSI TAMMIKUU UINTEIHIN 28.1.2017
04.01.2017 Kevätkauden uimakoulut alkavat 7.-8.1.2017
23.12.2016 TOIMISTO JOULULOMALLA 22.12.2016-8.1.2017
21.12.2016 Seuraennätykset päivitetty 21.12.2016
05.12.2016 VUS joulujuhla - VSS julfest 17.12.2016
29.11.2016 TOIMITSIJAT / FUNKTIONÄRER ILMOITTAUTUMISLINKKI 10.12.2016
26.11.2016 UIMAKOULUUN LAIHIAN RYHMIIN
22.11.2016 Seuraennätykset päivitetty! 22.11.2016
08.11.2016 TOIMITSIJAT / FUNKTIONÄRER 17.11.-20.11.2016- ILMOITTAUTUMISLINKKI
25.10.2016 Seuraennätykset päivitetty 25.10.2016
23.10.2016 LOKAKUU UINNIT 22.10.2016 KUTSU > TULOKSET > KUVIA
19.10.2016 SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 27.10.2016
18.10.2016 Espoon GP kisa 15.-16.10
28.09.2016 TOIMITSIJAT / FUNKTIONÄRER 22.10.2016 -ILMOITTAUTUMISLINKKI
08.09.2016 VAASA UINNIT 24.9.2016 KUTSU > TULOKSET
08.09.2016 TOIMITSIJAT / FUNKTIONÄRER 24.9.2016 -ILMOITTAUTUMISLINKKI
03.09.2016 SYYSKUU UINNIT 3.9.2016 KUTSU > TULOKSET > KUVAT > VIDEO
10.08.2016 TOIMITSIJAT / FUNKTIONÄRER 3.9.2016 -ILMOITTAUTUMISLINKKI
09.08.2016 Uimaseurassa on uusi työharjoittelija
15.07.2016 Tekniikkaleiri 8.-11.8.2016
21.06.2016 Vanhin seuraennätys uusiksi!
17.06.2016 Bulgarian leiriraportti 2016
29.05.2016 TOUKOKUU UINNIT 29.5. > KUTSU > TULOKSET
09.05.2016 TOIMITSIJAT / FUNKTIONÄRER 29.5.2016 -ILMOITTAUTUMISLINKKI
27.04.2016 Ikäkausiennätykset päivitetty 27.4-2016
23.04.2016 Kvarken Games 2016, päivitetty 23.4.2016
20.04.2016 VUS-VSS:N KEVÄTKOKOUS 28.4.2016 alk. klo 19.15
30.03.2016 Ikäkausiennätykset päivitetty 30.3.2016
29.03.2016 Kvarken Games 23.-24.4.2016 toimitsijat/funktionärer _ kutsu/inbjudan
29.03.2016 Lauri Hatunen ja Nader Khalili kauhoivat mitaleille SM-kisoissa 23.-28.3. Märskyn hallissa
21.03.2016 Maaliskuu-uintien tulokset
18.03.2016 Maaliskuu-uintien kilpailuinfo
13.03.2016 Uusi toiminnanjohtaja
07.03.2016 Ikäkausiennätykset päivitetty 7.3.2016
02.03.2016 Kilpailujentoimitsijakoulutusta Vaasassa 31.3. ja 7.4. klo 17.30-20.00 > Tervetuloa!
29.02.2016 Maaliskuu-uinnit 19.3.2016 > toimitsijat / funktionärer
29.02.2016 Maaliskuu-uinnit 19.3.2016
26.02.2016 Ikäkausiennätykset päivitetty 26.2.2016
15.02.2016 Jeppisuinneissa 13.2. VUS-VSS:n uimareita
06.02.2016 GP -kisat Oulussa 5.-6.2. > Kultaa viestijoukkueelle
01.02.2016 Tammikuu-uintien tulokset
31.01.2016 LOKAKUU UINNIT 22.10.2016 KUTSU
20.12.2015 JOULUJUHLA 19.12. > KUVIA
17.12.2015 Ikäkausiennätykset päivitetty 17.12.2015
14.12.2015 Lauri Hatunen Pohjoismaiden Nuorten mestaruuskisoissa valmentajansa Jari Kallion kanssa
14.12.2015 Joulukuun uinnit 2015 - VUS-VSS mestaruusuinnit
12.12.2015 Alex Lydman valittu Rollojoukkueeseen 2016! Onnittelut!
30.11.2015 VUS:n uimarit toivat mukanaan 22 pistesijaa Seinäjoelta IKM-finaaleista 27.-29.11.15
23.11.2015 SM-kilpailut Espoossa 18.-22.11> mitali Samuli Korvelle, pistesijoja useille
14.11.2015 VUS-VSS:n joulujuhla/julfest 19.12.2015
12.11.2015 Ruokailu VUS-VSS:n nuorille seuratoimijoille/ matkväll till de unga VUS-VSS funktionärer
11.11.2015 12.12. VUS-VSS:n mestaruusuinteihin tarvitaan vielä toimitsijoita > ILMOITTAUDUTHAN !
11.11.2015 Lauri Hatunen PM kisoihin
03.11.2015 IKM Länsi aluekilpailut Vaasassa 31.10.-1.11.2015 Tuloksena jopa yksi IKM ennätys jo nyt
10.10.2015 Toimitsijaksi /Funktionär IKM-aluekisoihin 31.10.-1.11.2015
30.09.2015 Ikäryhmäennätykset päivitetty 25.9
04.09.2015 A ja B ryhmä Bulgariassa.
26.07.2015 Vaasan Uimaseuraa edustava Elis Björk ja Hermanni Taimisto saalistivat kultaa Joroisilla Triathlonkisoissa
17.07.2015 Milja Mielty, Ina Pollari ja Joona Oksakari mitaleille IKM finaaleissa Porissa
22.06.2015 VUS-VSS:n uimari Hermanni Taimisto voittoon Triathlon SM Sprinttissä la 13.6.2015 Himoksella
14.06.2015 Lydman Kallen raportti Oulun Rollot 2015 -kisoista
12.06.2015 Rollokilpailut alkoivat perjantaina 12.6. Vaasan Uimaseuran uimarille kultaa
12.06.2015 VUS-VSS:n uimakouluryhmiin haku oli 12.-14.8. Ryhmäpaikan saannista lähetetään sähköpostitse tieto elokuun viimeisellä viikolla. Myös ei saannista ilmoitetaan.
03.06.2015 VUS-VSS:N KEVÄTKOKOUS 10.06.2015 KLO 18.00
19.05.2015 SFIM 2015 yhteenveto
19.05.2015 SM/NSM/VSM uintikilpailut 22.-26.4.2015 Vaasan Uimahallissa
17.05.2015 SFIM 2015 resultat 16.-17.5.2015
08.05.2015 SFIM 2015 preliminära tidtabell och deltagarelistor
01.05.2015 SUURKIITOS SM 2015 kisojen järjestämiseen osallistuneille!
29.04.2015 Toukokuun uinnit 24.5.2015
28.04.2015 SFIM 2015 tävling i Vasa 16.-17.5.2015
21.04.2015 VUS-VSS:N KEVÄTKOKOUS tiistaina 28.4.2015 alk klo 18.00
21.04.2015 SM-uinnit Vaasassa 22.-26.4. keräävät yhteen lähes 560 uimaria
09.03.2015 Ikäryhmäennätykset päivitetty 9.3.2015
20.12.2014 VUS-VSS:n valmentajat ja ohjaajat
16.12.2014 Kannusta ja vaikuta! Sponsra och påverka!
20.08.2014 Vaasan Uimaseura-Vasa Simsällskap ry/rf mukaan Vesitaituriksi uimaseurassa -pilottiin