< Takaisin: Uimakoulut

Uimakouluryhmät

VUS uimaopetuksessa olemme ryhmien muodostuksessa ottaneet huomioon, lasten ikäkausien mukaiset kehitysvaiheet, Suomen uimaliiton  ikäsuositukset ja taitotason. Lapset kehittyvät eri tahtiin ja tästä syystä oikean ryhmän valintaan vaikuttaa oleellisesti huoltajien ja myöhemmin ohjaajien näkemys lapsen osaamisesta ja motivaatiosta. Ohjaajat yhdessä uimakouluvastaavan kanssa huolehtivat, että lapsi pääsee tasonsa mukaiseen ryhmään.

Alkeistaso

KIRPPU -ryhmät
Kirppuryhmä on tarkoitettu 4 -vuotiaille veteen tottumattomille lapsille. Ryhmässä totutellaan pääasiassa leikkien kautta vedessä olemiseen ja liikkumiseen. Päätavoite on, että lapsi ei uimakoulun päätyttyä pelkää vettä ja kykenee kastelemaan kasvot ja kellumaan avustetusti. Kirppu -ryhmässä harjoitellaan veteen puhaltamista, suun kastamista veteen, esineiden kuljettamista, uintipotkuja apuvälineellä. Vesikirppuryhmäläiset uivat lastenaltaassa (syvyys n. 60cm,)
KONNA -ryhmät
Vesikilpikonnaryhmä on tarkoitettu 5-6 -vuotiaille uimataidottomille lapsille. Ryhmässä harjoitellaan erilaisia tapoja liikkua vedessä; liukuja, kelluntaa, sukeltamista, pallon kuljettamista, uintipotkuja selkä myyrä- ja alkeisselkäuintia. Harjoitusten lomassa leikitään vielä paljon, ja uimarin omien tuntemusten mukaan uidaan joko avustetusti tai jo ihan itse. Tavoitteena on 10m uintitaito, joka on vaatimuksena seuraavaan ryhmään siirtymiseen. Vesikilpikonnaryhmäläiset uivat lastenaltaassa (syvyys n. 60cm)
MYYRÄ -ryhmät
Alkeisvesimyyräryhmä on tarkoitettu uimataidottomille lapsille, jotka ovat liian pitkiä lastenaltaaseen tai yli 6-vuotiaille, jotka kykenevät uimaan apuvälineellä n. 10m, mutta eivät vielä itsenäisesti. Ryhmässä kerätään vielä rohkeutta uida itse, mutta oikeaan tekniikkaan kiinnitetään jo huomiota.Uimarit totuttelevat sukeltamiseen ja harjoittelevat muun muassa erilaisia liukuja, kelluntoja, uintipotkuja sekä myyrä- ja alkeisselkäuintia, leikkejä unohtamatta. Tavoitteena on, että alkeis vesimyyräryhmän käytyään lapsi osaa ja uskaltaa uida 10-25m myyrä- tai alkeisselkäuintia itsenäisesti ilman apuvälineitä. Syvyys altaassa on noin 100cm.
Vesimyyräryhmä on tarkoitettu 6-7 -vuotiaille lapsille, jotka osaavat uida vähintään 5-10m alkeisselkää tai myyräuintia itsenäisesti ja uskaltavat sukeltaa. Ryhmässä syvennetään jo opittuja uintitaitoja ja harjoitellaan mm. erilaisia liukuja, käsinseisontaa ja esineiden sukeltamista uintisyvyisestä vedestä, leikkejä unohtamatta. Tavoitteena on, että vesimyyräryhmän käytyään lapsi osaa uida 25 m myyrä- tai alkeisselkäuintia . Vesimyyräryhmäläiset uivat 25m altaan matalassa päädyssä, jossa syvyys on 100cm.

Vesirallitaso

SAMMAKKO -ryhmässä
Vaatimuksena on noin 25m uintitaito. Ryhmässä suoritetaan ensimmäistä vesirallimerkkiä eli sammakkomerkkiä. Tavoitteena on oppia selkäkroolin ja vapaauinnin perusteet ja uida yhtäjaksoisesti vähintään 50m. Lisäksi harjoitellaan liukuja, kuperkeikkoja ja sukeltamista. Sammakkoryhmäläiset uivat 50m altaan ”vesijumppapäädyssä”, missä syvyys on noin 130cm.
KALA -ryhmässä
Vaatimuksena on noin 50m uintitaito. Ryhmässä suoritetaan toista vesirallimerkkiä eli kalamerkkiä. Tavoitteena on oppia selkäkrooli ja vapaauinti kokonaisuuksina ja uida yhtäjaksoisesti vähintään 100m. Lisäksi harjoitellaan muun muassa delfiinipotkuja, scullingia, eli otetta veteen ja hyppyjä reunalta. Kalaryhmäläiset uivat 25m altaan syvässä päässä.
NORPPA -ryhmässä
Vaatimuksena on noin 100m uintitaito. Ryhmässä suoritetaan kolmatta vesirallimerkkiä eli norppamerkkiä. Tavoitteena on hallita rinta- ja perhosuinnin alkeet sekä uida yhtäjaksoisesti 150-200 metriä. Lisäksi harjoitellaan muun muassa volttikäännöksiä, starttihyppyjä ja muita vesitaitoja. Norpparyhmässä uidaan 50m altaan matalassa päässä 25 m rataa pitkin.
DELFIINI -ryhmässä

Vaatimuksena on noin 150m uintitaito. Ryhmässä suoritetaan viimeistä vesirallimerkkiä eli delfiinimerkkiä. Tavoitteena on hallita kaikki neljä uintilajia (vapaa-, selkä-, rinta -ja perhosuinti) kokonaisuuksina ja uida yhtäjaksoisesti vähintään 200m. Teemme myös pohjoismaisen uintitaitotestin, jonka jälkeen uimakoulu katsotaan suoritetuksi. Delfiiniryhmässä harjoitellaan myös kilpauinnissa tarvittavia taitoja, jolloin edellytykset kilpauinnin aloittamiseen ovat hyvät. Delfiiniryhmäläiset uivat 50m altaassa.

TEKNIIKKARALLI -ryhmä

Tekniikkarallin tavoitteena on kehittää lasten uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy lopulta uimaan 100 metrin sekauinnin kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Lapsen liikkuessa
monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin
edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen. Jokainen tunti koostuu viidestä eri osa-alueesta:kuivaharjoittelu, hengitys, asento ja tekniikkaharjoitukset sekä
loppuverryttely tai leikki. Tekniikkaralli-ryhmä kokoontuu sunnuntaisin klo 9.00-10.00.

Haku uimakouluihin on elokuussa 2019

Uimakoulu altaat

Silverian ryhmät harjoittelevat seuraavasti:

Maanantaina

Myyrä E klo 17.45-18.25

Myyrä G klo 18.25-19.45

Myyrä H klo 19.05-19.45

 

Keskiviikona

Myyrä I klo 18.15-18.55

Myyrä J klo 18.55-19.35

Myyrä K klo 19.35-20.15