Uimakoulu1.1Välkommen till simskolan!

Vasa Simsällskaps simskolor är menade för 4-12 -åriga barn. Undervisningen är planerad enligt Finländska simförbundets regler, där man tar i beaktande de olika åldrarna och nivåerna. Mer om kurserna: Simskolegrupper.

Simskolan ordnas i samarbete med LokalTapiola Österbotten och har följande grupper:

  • vattenskoj för små barn
  • lilla bassängens simskolegrupper
  • simskolegrupper  i 25m bassängens låga ända
  • vattenrallygrupper

Anmälan till höstens simskolor har avslutats.

Vi meddelar vilka som kom med i simskolorna så snabbt som möjligt. Man kan anmäla sig till vårens simskolor i december, datumet meddelas på hemsidan senare. De som ansökte i augusti men inte kom med har förtur till vårens grupper, ifall lediga platser finns i grupp med rätt nivå.

Du läser väl gruppinformation för simskolor, så att ditt barn slipper till en grupp med lämplig nivå enligt anmälningen.

Om antalet anmälda är fler än vad det finns platser i gruppen, lottas platserna ut bland de anmälda.

Simskolesäsongen börjar i början av september och enligt säsongsplaneringen simmar grupperna 12 gånger på både höst- och vårkurserna. I varje kurs är målet att få ett nivåmärke. Efter att ha fått ett nivåmärke kan barnet söka till nästa nivås kurs.

Barn som har varit med i simskolan under vårterminen behöver inte söka om plats för att fortsätta till nästa säsong, så länge barnet vill fortsätta. Alla som deltagit under våren får e-post om grupplats för höstterminen. Om ni inte fått ett e-post, ta kontakt med: uimaopetus@vus.fi.

Om ni har frågor, vänligen kontakta:

Päivi Lassila
uimaopetus@vus.fi

Vid frågor om tävlingssimningsgrupperna, vänligen kontakta:

Taina Reini-Vierikko
taina.reini-vierikko@vus.fi