Österbottens toppförening

Vasa Simsällskap är Österbottens största simförening. I föreningen finns det 17 tävlingsgrupper med sammanlagt ca 250 licenssimmare. VSS simmare har under årens lopp tagit otaliga FM-medaljer, JFM-medaljer, åldersgruppsmedaljer och Rollo-medaljer. Därtill har föreningens Masters-simmare tagit medaljer och goda placeringar i finska, Nordiska och Europeiska mästerskapstävlingar.

Tävlingsgrupperna

Föreningen har 17 tävlingsgrupper med totalt ca 250 simmare. Åldersmässigt är simmarna allt från 8 år gamla “minikilpurit” till 70-åriga Masters-simmare.

Vasa Simsällskaps simmare tränar i Vasa stads simhall, både i 25 och 50 meters bassängen. Till träningen hör mångsidig träning i bassängerna, torrträning i gymnastiksal eller gymmet och ute i naturen runt simhallen. Föreningens tävlingsverksamhet grundar sig på s.k. Nivåträningsgrupper. I Nivåträningsgrupperna strävar man efter att hålla simmarna på samma nivå i grupperna, med jämnare grupper får simmarna sparring av de andra och alla går framåt. Till tävlingsgrupperna kommer man oftast från “minikilpuri”-grupperna, vilket är följande grupp från simskolorna. I “minikilpurit” tränar man simteknik i alla tävlingsgrenar.

Masters-gruppen

Stars_HannuI Masters-gruppen tränar personer över 25 år mer eller mindre allvarligt. I Masters-gruppen har man bra puls och hårda mål. Träningarna är ledda, men man tränar i egen takt.

 

 

 

Para-simning

I Para-gruppen simmas det i olika nivåer och i olika åldersgrupper. I Para-gruppen finns ett tiotal simmare, där är deltagande viktigare än tävlingsframgång. Para-gruppen deltar dock i tävlingar efter sina bästa förmågor. På träningarna tar Para-gruppen det ibland lite lättare men ibland simmas det upp till ett par kilometer. Para-gruppen tränar på alla simsätt, dykningar och svängningar. I Para-gruppen behöver man inte hoppa med huvudet först utan man kan starta även med fötterna först eller från vattnet. I gruppen talas både svenska och finska.

Träningar två gånger i veckan:

Tisdagar kl. 16.30-17.30 Bana 5B+6B (grunda ändan) och torsdagar kl. 18.00–19.30 radalla 6B (grunda ändan)

Vid intresse ta gärna kontakt:

– Nina Waxlax 040 4844 574  conwaxltd@gmail.com

– Laura Vierikko  044 517 1212 laura.vierikko@netikka.fi

 

Vapaauinti_leveä