Österbottens toppförening

Vasa Simsällskap är Österbottens största simförening. I föreningen finns det 18 tävlingsgrupper , där det finns 235 licenssimmare. VSS simmare har under årens lopp tagit otaliga FM- medaljer, JFM medaljer, åldersgrupp-medaljer och Rollo-medaljer. Därtill har föreningens Mastersimmare tagit medaljer och goda placeringar i Finska, Nordiska o.Europeiska mästerskapstävlingar.

Tävlingsgrupperna

Föreningen har 18 tävlingsgrupper med totalt 235 simmare. Åldersmässigt har föreningen simmare från 8 år gamla minikilpurit till 60-åriga Masterssimmare.

Vasa Simsällskaps simmare tränar i Vasa stads simhall, både i 25 och 50 meters bassängen. Till träningen hör mångsidig träning i bassängerna, torrträning i gymmet och ute i naturen runt simhallen. Föreningens tävlingsverksamhet grundar sig på s.k Nivåträningsgrupper. I Nivåträningsgrupperna strävar man efter att hålla simmarna på samma nivå i grupperna, med jämnare grupper får simmarna sparring av dom andra och alla går framåt. Till tävlingsgrupperna kommer man oftast från minikilpuri-grupperna, vilket är följande grupp från simskolorna. I minikilpurit tränar man simteknik i alla tävlingsgrenar.

Masters-gruppen

Stars_HannuI Masters-gruppen tränar personer över 25 år mer eller mindre allvarligt. I Masters-gruppen har man bra puls och hårda mål. Träningarna är ledda, men i egen takt.

 

 

 

Para-Simning

I Para-gruppen simmas det i olika nivåer och i olika åldersgrupper. I Para-gruppen finns ett tiotal simmare, där är deltagande viktigare än tävlingsframgång. Para-gruppen deltar dock i tävlingar efter sina bästa förmågor. På träningarna så tar Para-gruppen det ibland lite lättare men ibland så simmas det upp till ett par kilometer. Para-gruppen tränar på alla simsätt, dykning och svängningar. I Para-gruppen behöver man inte hoppa med huvudet först utan man kan starta även med fötterna först eller från vattnet. I gruppen talas både svenska och finska.

Träningar två gånger i veckan.

Tisdagar kl. 16.30-18.00 Bana 6 (grunda ändan) o. söndagar 16.00-17.30 Bana 5 (djupa ändan)

Vid intresse tag gärna kontakt:

Nina Waxlax 040 4844 574  nina@waxcon.fi eller Jorma Latva-Pirilä 050 5900 002

 

Vapaauinti_leveä