< Takaisin: Masters

Salon kisat alkoivat VUS:lta loistavasti. Hieman varttuneempi viestiporukkamme (sarjassa 200-239 v) voitti heti ensimmäisessä Mix-viestijoukkuelajissa (Mix sekariviestissä) mestaruuden ja peräti SE-ajalla. Vielä kun se tehtiin suurseurojen Simmiksen ja Cetuksen nenän edestä maistui voitto erityisen makealta. Porukkaan kuuluivat Paula N, Chister B, Petra T ja Hannu K. Siitä oli sitten hyvä jatkaa ja niinhän kukin tekikin. Omilla lajeillaan ja omilla matkoillaan, kukin taitojensa, voimiensa ja kuntonsa mukaan. Tarkemmat tulokset www.livetiming.fi .

15 hengen porukassamme oli ilahduttavasti myös uusia tulijoita. Mustosen Kaitsu Lapualta on liittynyt seuraamme ja Timo Hanhimäki joka on tuttu kasvo uimahallilta, lähti vihdoin myös ensimmäisiin (muttei varmaankaan viimeisiin) virallisiin uintikisoihinsa viestijoukkueitamme tukemaan. Nuoruuden voimaa ja intoa toivat tullessaan puolestaan Nico Palotie ja Juha Kollin jotka ovat myös saavuttaneet Masters-uimareiden kunnianarvoisan iän. Vauhtiin se ei kuitenkaan näytä vaikuttaneen sen verran vinhaa oli meno. Pitkästä aikaa saimme miesten 4×50 vapariviestiin sarjaan 100-119 v joukkueen (Petter K, Antti K, Nico P ja Juha K). Se oli saanut innon päälle perjantain Mix-viestin menestyksestä ja pyrki tietenkin vähintään samaan kuin ”vanhukset”. Hopeaahan siinä käteen jäi ja alitajuntaa kalvamaan 007 sadasosan kirvelevä tappio Aurajokisille purouimareille. Onneksi ”pojilla” on vielä muutama vuosi aikaa korjata ”virheensä” ja saada piikki pois lihastaan, apina selästään tai kummitus kaapistaan. Pukuhuonepuheiden mukaan syksyllä joku jättää sen yhden hengityksen ottamatta niin se on sitten siinä (mutta kuka?). Illanvietossa Seurahuone Salossa mietiskelin palautusjuomaa nauttiessani, ettei 0,07 sekunnissa ehdi edes kissaa sanoa, tuskin edes ajatella kuin kenties pienen pientä pentua, toistaiseksi hopeanharmaata.

Tämän vuoden uutuutena VUS:laisilla uimareilla oli mukana myös matriarkka. Minna B oli keskittynyt enemmän nuorten Petra ja Hannuvalmennukseen kuin harjoitteluun, joten hän jätti uinnit tällä kertaa väliin. Muuta puuhaa kuitenkin riitti. Uintien videokuvaus, kannustus, neuvonta, lohdutus, valokuvaus, väli- ja loppuajat sekä uintivillasukkien kudonta kuuluivat hänen laajaan toimenkuvaansa. Varsinkin kannustukseen oli aihetta sillä kaksi supertähteämme Petra T ja Hannu K tehtailivat henkilökohtaisilla matkoilla ennätyksiä ja ottivat mestaruuksia. Petralle 4 mestaruutta jotka kaikki SE-ajoilla ja Hannulle peräti 7 mestaruutta joista 5 PE:tä. Mutta toki riitti kannustusta myös meille muille, ja mehän sitä eniten juuri tarvitsemme.

Seurapisteissä VUS saavutti kunniakkaan neljännen sijan ja sotasuunnitelmamme syksyn Turun kisoja ja mitalisijaa ajatellen on jo selvillä eli kaivetaan reservistä. Turusta Päivi H ja Jouni K, Hesasta Emilia U, Perusta Rebekka S, Kokkolasta Emma S ja Janne S ja Vaasasta Terje L, Kalle L, Mia H, Frank B, Tomi V, Jussi M, Thomas F, Marko E, Elis B, Kaj F, Heimo K, Henry M, Tapio P, Tuukka ja Mervi T, Juha H, Peter N, Jari K, Tommi H, Krister F, Peter F, Jorma L-P, Markku A, Janne A ja kaikki te muut, joiden katse terästyy ja mieli virkistyy, kun tunnette kloorin pistävän hajun sieraimissanne. Ei kaikkia tietenkään kerralla tarvita, mutta jos tunnet pistoksen sydämessäsi, niin älä säikähdä. Tuskin se infarkti on vaan omatunto, joka psykofyysisin keinoin lerputtaa vasemman kammiosi laskimon läppää. Se pyrkii viestittämään sinulle, että uimisella ja infarktilla on todellakin yhteys. Kun toinen on paikalla, loistaa toinen poissaolollaan. Sinä valitset kumpi on kampi. Tapaamisiin siis Turussa.

Heikki R