< Takaisin: Masters

Missä luuraa Masters-uimarin pihvi?

Onhan sitä taas etsiskelty kevään Lappeenrannan kisojen jälkeen.  Treenattu, hiottu tekniikkaa, viimeistelty taktiikkaa, nukuttu hyvin, syöty ja juotu monipuolisesti, venytelty ja vanuteltu, nostettu rautaa ja haettu tasapainoa sekä henkistä rauhaa.  Vetoja, potkuja, käännöksiä, lähtöjä, maaliintuloja, liukuja, delffareita, läpivetoja.  Vatsallaan, selällään, kyljellään, maalla, vedessä, ilmassa, tosissaan, leikillään tai muuten vaan.  Jokainen tavallaan, ajallaan ja tasollaan.

Hannu K kävi etsimässä pihviä elokuun alussa -17 Budapestin MM kisoista ainoana VUS:laisena.   Sarjansa nestorina koko muuta maailmaa vastaan kamppaillut Hannu otti vinstoilla sijat pu 7, ru 9, su 9 ja vu 13.    Se lupaa hyvää tulevan vuoden syyskuun EM-kisoihin  Kranjeen Sloveniaan.    Hannu on siellä vuorostaan uuden sarjansa kuopus ja vastassa ”vain pelkkä Eurooppa”.  Antti K lähtee myös kunnon vastusta etsimään.

Vantaan kisoissa Tikkurilassa lokakuun lopussa meitä oli yhdeksän ja sijoituksemme pistetaulukossa oli sama. Mukana olivat Paula N, Petra T, Katja W(entinen T), Hannu K, Antti K, Petteri K, Markku P, Tapio P ja Heikki R. Tulokset löydät helposti www.livetiming.fi . Ravintola Oklahomassa suoritettu pihvinmetsästys tuotti kyllä tulosta, vaikka turkulaistunut erikoisasiantuntijamme Kaleva L pyrkikin horjuttamaan keskittymistämme kulinaarisiin nautintoihin puhumalla mm rintauinnin tekniikasta.

Ja kun kerran masters-uinti vie ja uimari vain vikisee, niin seuraavaksi piti tietenkin lähteä merta edemmäs kalaan.  Teneriffan jokavuotiselle uintileirille marraskuussa osallistuivat Paula N, Petra T, Minna B, Christer B, Hannu K ja Heikki R,  yhdessä noin 60 muun suomalaisen masters-uimarin kanssa.  Auringon, lämmön, uinnin ja tonnikalatartarin lisäksi oli tarkoitus valloittaa myös Teide.   Vanha rouva kuitenkin torjui tylysti lähentely-yrityksemme ja sonnustautui pilviverhoon.  Mutta kenties ensi vuonna pääsemme yllättämään sen ilman rihmankiertämää.

 

Joulukuussa masters-uimarin kalenterissa on  yksi merkintä yli muiden.  Pikkujoulu.  Siellä parannetaan maailmaa, käydään läpi kuluvan vuoden tapahtumat, suunnitellaan tulevaa vuotta ja annetaan hyvin usein katteettomia lupauksia. Esillä olivat niin Viriilit Vinstat, Oulun kinkunsulatusuinnit kuin tammikuussa  Vaasassa järjestettävä Eetu Karvosen ja Matti Rajakylän vapaauintitekniikkaleiri.  Tänä vuonna  kohosi  erityisesti esiin Salon masters-kisat tulevan vuoden maaliskuussa.  Kuka on antanut ymmärtää tulevansa, ollut suoraa kieltäytymättä tai  käyttänyt ilmausta;  ehkä saattaisin mahdollisesti kenties tulla jos…jag skulle möjligen kanske kunna komma om.., joka kysyjän korvassa kuulostaa jo lähes varmalta lupaukselta osallistua ainakin viestiporukkaan.  Paljon on Vaasassa toki vielä masters-potentiaalia käyttämättä,  mutta jokainen tulee sitten omalla ajallaan ja halullaan.  Viimeisimpänä Sara Sillanpää, joka muutaman hesa vuoden jälkeen paluumuutti  Vaasaan ja kuuluIMG_0085u taas aktiiviseen harjoituskokoonpanoomme.  Ja kun  muistamme, että osa meistä on vielä lapsensaanti-iässä ja -halussa, niin jokainen uusi tulokas on tervetullut ja meidän erityisessä suojeluksessa potentiaalisena masters-uimarina.   Jos nyt ei ennemmin niin sitten joskus myöhemmin.  Kiirettähän meillä ei ole,  sillä vuodet satavat mastersien laariin.

Siinä se masters-uimarin pihvi juuri taitaa ollakin, hyvä elinikäinen harrastus ja eri-ikäisten seura,  hyvässä seurassa.  Ei kai se tuon vaikeampaa ole.   Pikkujoulussa tosin  masters-pihvi  oli aivan muualla kuin seuratoiminnassa.  Nimittäin pannulla ja lautasella.    Antin taikomat  murean mehukkaat Snellmannin sisäfileet täyteläisen yrttivoikastikkeen ? (resepti salainen) ja merisuolalla rypytettyjen  kanarianperunoiden kera, veivät molemmat kotimaiset kielet mennessään ja teki meistä kahdella kielellä sanattomia.  Pihvit sulivat jopa hieman huonohampaisempien masters-uimareiden suussa, kuin sekunnin kymmenykset vinstan matkoilla vuosien saatossa.  Huomaamatta mutta nautiskellen.

Tervetuloa mukaan etsiskelemään omaa pihviäsi.

Heikki R