Pohjanmaan ykkösseura

Vaasan Uimaseura on Pohjanmaan suurin kilpauintiseura. Seurassa on yhteensä 19 kilpauintiryhmää, joissa ui 246 lisenssiuimaria. VUSin uimarit ovat saavuttaneet lähimenneisyydessä useita SM-tason mitaleja, NSM-tason mitaleja, Ikäkausimestaruusmitaleja ja Rollomitaleja. Lisäksi VUSin mastersuimarit ovat saavuttaneet jopa erinomaisia sijoituksia Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Kilpauintiryhmät

Seuralla on 19 eri kilpauintiryhmää, joissa ui yhteensä 246 uimaria. Uimareiden ikäjakauma on 8-vuotiaista minikilpureista yli 70-vuotiaisiin mastersuimareihin.

Vaasan Uimaseuran uimarit harjoittelevat Vaasan uimahallissa sekä 50 metrin että 25 metrin radoilla. Harjoitteluun kuuluu monipuolisesti vesiharjoituksia, kuivaharjoittelua kuntosalissa, lenkkejä Vaasan rannoilla jne. Seuran kilpauintitoiminta perustuu ns. tasovalmennukseen. Tasovalmennuksessa uimarit pyritään pitämään oman tasonsa mukaisissa ryhmissä, jolloin ryhmistä saadaan tasaisia ja uimarit hyvää sparrausta toisistaan. Kilpauintiryhmiin tullaan usein minikilpureiden kautta, joka on uimakouluista seuraava taso. Minikilpureissa harjoitellaan uinnin tekniikkaa kaikissa kilpauintilajeissa ja kilpauintiharjoittelua.

Kausi-ja jäsenmaksut 2021-2022

Masters-ryhmä

Stars_HannuMasters-ryhmässä harjoittelevat yli 25-vuotiaat enemmän tai vähemmän tosissaan uintia harrastavat uimarit. Master-ryhmässä on hyvä syke ja kovat tavoitteet. Treenit vedetään ohjatusti, mutta omaan tahtiin.

 

 

 

Erityisuinti

Päivitetty 2.10.2019.

Erityisuintiryhmässä uivat eritasoiset ja -ikäiset lapset ja nuoret. Meillä on kymmenisen aktiivista uimaria ja ryhmässä saavat kaikki kukkaset kukkia, eikä uintiin suhtauduta ryppyotsaisesti.  Harjoituksissa otetaan joskus hieman löysemmin ja leikitellen ja toisinaan taas uidaan parin kilometrin verran. Me opettelemme kaikkia eri lajeja sekä sukeltamista ja käännöksiä. Pää edellä ei tarvitse sukeltaa, jos se ei tunnu hyvältä, vaan startata voi myös jalat edellä tai alhaalta vedestä. Ryhmässä kielenä toimii niin suomi kuin ruotsi.

Harjoittelemme kahdesti viikossa:

Torstaisin klo 19:00-20:30 radalla 6B (matala pää) ja sunnuntaisin klo 16:00-17:30 radalla 6B (matala pää)

Jos uinti kiinnostaa ja haluat tietää lisää erityisuintiryhmästä, ota yhteys:

Nina Waxlax 040 4844 574  conwaxltd@gmail.com

 

Vapaauinti_leveä