Pohjanmaan ykkösseura

Vaasan Uimaseura on Pohjanmaan suurin kilpauintiseura. Seurassa on yhteensä 18 kilpauintiryhmää, joissa ui 235 lisenssiuimaria. VUSin uimarit ovat saavuttaneet lähimenneisyydessä useita SM-tason mitaleja, NSM-tason mitaleja, Ikäkausimestaruusmitaleja ja Rollomitaleja. Lisäksi VUSin mastersuimarit ovat saavuttaneet jopa erinomaisia sijoituksia Suomen, Pohjoismaiden ja Euroopan mestaruuskilpailuissa.

 

Kilpauintiryhmät

Seuralla on 18 eri kilpauintiryhmää, joissa ui yhteensä 235 uimaria. Uimareiden ikäjakauma on 8-vuotiaista minikilpureista yli 60-vuotiaisiin mastersuimareihin.

Vaasan Uimaseuran uimarit harjoittelevat Vaasan uimahallissa sekä 50 metrin että 25 metrin radoilla. Harjoitteluun kuuluu monipuolisesti vesiharjoituksia, kuivaharjoittelua kuntosalissa, lenkkejä Vaasan rannoilla jne.. Seuran kilpauintitoiminta perustuu ns. tasovalmennukseen. Tasovalmennuksessa uimarit pyritään pitämään oman tasonsa mukaisissa ryhmissä, jolloin ryhmistä saadaan tasaisia ja uimarit hyvää sparrausta toisistaan. Kilpauintiryhmiin tullaan usein minikilpureiden kautta, joka on uimakouluista seuraava taso. Minikilpureissa harjoitellaan uinnin tekniikkaa kaikissa kilpauintilajeissa ja kilpauintiharjoittelua.

Vaasan Uimaseura-Vasa Simsällskap ryhmäläisten kausimaksut ja seuran jäsenmaksut kaudella 2016-2017

Masters-ryhmä

Stars_HannuMasters-ryhmässä harjoittelevat yli 25-vuotiaat enemmän tai vähemmän tosissaan uintia harrastavat uimarit. Master-ryhmässä on hyvä syke ja kovat tavoitteet. Treenit vedetään ohjatusti, mutta omaan tahtiin.

 

 

 

Erityisuinti

Erityisuintiryhmässä uivat eritasoiset ja -ikäiset lapset ja nuoret. Meillä on kymmenisen aktiivista uimaria ja ryhmässä saavat kaikki kukkaset kukkia, eikä uintiin suhtauduta ryppyotsaisesti. Osallistumme kuitenkin aktiivisesti kilpailuihin omien kykyjemme mukaan. Harjoituksissa otetaan joskus hieman löysemmin ja leikitellen ja toisinaan taas uidaan parin kilometrin verran. Me opettelemme kaikkia eri lajeja sekä sukeltamista ja käännöksiä. Pää edellä ei tarvitse sukeltaa, jos se ei tunnu hyvältä, vaan startata voi myös jalat edellä tai alhaalta vedestä. Ryhmässä kielenä toimii niin suomi kuin ruotsi.

Harjoittelemme kahdesti viikossa:

Tiistaisin klo 16.30–18.00 radalla 6 (matala pää) ja sunnuntaisin klo 16.00–17.30 radalla 5 (syvä pää)

Jos uinti kiinnostaa ja haluat tietää lisää erityisuintiryhmästä, ota yhteys:

Nina Waxlax 040 4844 574  nina.waxlax@vaasa.fi tai Jorma Latva-Pirilä 050 5900 0002

 

Vapaauinti_leveä