Uimakoulujen varausehdot

Tutustu näihin ehtoihin huolellisesti. Päivitetty 12.8.2021.

Huomioithan, että vallitsevan Covid19-pandemiatilanteen vuoksi kursseihin ja niiden aikatauluihin saattaa tulla muutoksia ja pidätämme oikeudet näihin mahdollisiin muutoksiin. Tänään, 12.8.2021, ei vielä ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka syyskausi aloitetaan. Uimaseura on kuitenkin varannut uimakoululaisille pukuhuoneavustajat ja valmistautuu siihen, etteivät vanhemmat edelleenkään pääse auttamaan lapsiaan pukuhuoneisiin ja suihkutiloihin. Pyrimme tällä toimenpiteellä turvaamaan meille kaikille mahdollisimman suuret turvavälit ja pitämään omalta osaltamme tautia loitolla.

Uimakoulupaikan varaaminen

Varmistathan, että olet varaamassa paikan juuri teille sopivasta ryhmästä. Mikäli lapsen ryhmää joudutaan muuttamaan uimakoulupaikkojen myyntiaikana ennen kurssien aloitusta, perimme ryhmäsiirrosta tai kurssiperuutuksesta toimistomaksuna 10€. Kesken kauden esimerkiksi seuraavalle tasolle siirtyminen on kuitenkin mahdollista ohjaajan suosituksesta, tällöin perimme mahdollisen ryhmien erotuksen hinnan. Uusien uimakoululaisten kohdalla ohjaajalla on oikeus siirtää lapsi toiselle tasolle, mikäli taso, jolle vanhempi on lapsensa ilmoittanut, ei vastaa lapsen taitotasoa.

Uimakouluista yleistä

VUS uimakoulut on tarkoitettu 4-12 -vuotiaille alakouluikäisile lapsille. Opetus on suunniteltu Suomen Uimaliiton uimarinpolkua mukaillen eri ikä- ja taitotasot huomioivaksi. Paikat uimakouluun lunastetaan uimaseuran MyClub-verkkokaupassa maksamalla taitotasoa ja kehitysvaihetta vastaavan kurssin kurssimaksu verkkopankissa.

Tutustu huolella kurssikuvauksiin, jotta voit valita omalle lapsellesi sopivan kurssin. Edellisen kauden uimakoululaiset siirtyvät ohjaajien raportoimien suoritusten mukaan automaattisesti taitotasolta toiselle. Vanhemmille lähetetään oikea kurssilinkki paikan lunastamista ja maksua varten. Jatkaville uimakoululaisille on varattu jatkopaikat omalta taitotasolta, eli vanhempi itse valitsee tämän taitotason sisältä ryhmän, johon lapsi ilmoitetaan. Vapaaseen myyntiin, uusille uimakoululaisille valittavaksi tulevat kaikki ryhmät, joissa on vielä paikkoja jäljellä.

Vakuutukset ja vastuut

Kaikki uimakoululaiset on vakuutettu LähiTapiolan tai Vakuutusyhtiö Pohjantähden kautta ryhmästä riippuen. Uimakouluvakuutukset korvaavat mahdolliset tapaturmat altaalla kurssiaikana.

Lisätietoa LähiTapiola vakuutuksesta löydät täältä: Vakuutukset

(Normaali-tilanteessa, ei koske Covid19-pandemiatilanteen aikaista toimintaa: Kaikki muu uimakouluihin liittyä toiminta, kuten liikkuminen uimahallilla, toiminta puku- ja pesutiloissa tai muualla uimahallin alueella on vanhempien vastuulla (Sammakko, Kala, Norppa-Delfiini, Tekniikkaralli). Uimakoulun vastuu alkaa nimenhuudosta ja päättyy altaassa uintikerran päätyttyä.)

Ilmoittautuminen ja maksaminen

Kurssimaksu määräytyy valitun kurssin mukaan. Kurssimaksun lisäksi maksetaan uimahalli- tai rannekemaksu 27€. Rannekeryhmäläiset hankkivat omakseen rannekkeen, jonka hinta on 8€. Halutessasi uimakoululaisesi voi liittyä uimaseuran jäseneksi, jolloin jäsenmaksu 15€ maksetaan kerran toimintavuodessa. Ei-jäsenille kurssihintoihin lisätään 15€. Kurssimaksu (ilman ei-jäsenten lisähintaa) ilmoitetaan varattavan kurssin yhteydessä.

Jäsenmaksu on toimintavuosikohtainen ja syksy 2021-kevät 2022

jäsenmaksut ovat seuraavat:

Nuorisojäsenmaksu (alle 18v) 15 €

Varsinaisjäsenmaksu (18v ja vanh) 25 €

Ainaisjäsenmaksu 250 €

Kannattajajäsenmaksu 15 €

Kannatusjäsenmaksu (järjestöt, yritykset) 250 €

Valmentaja/ohjaajajäsenmaksu 15 €

 

Jo toiminnassa mukana olevat uimakoululaiset saavat rekisteröitymishetkellä annettuun sähköpostiosoitteeseen oikean ryhmän maksulinkin. AIEMMIN TOIMINNASSA MUKANA OLLEILLA UIMAREILLA ON 29.8.2021 klo 13.59 ASTI AIKAA LUNASTAA PAIKKA MAKSAMALLA KURSSIMAKSU. Myös tämän jälkeen paikan varaaminen on mahdollista, mutta vapaat paikat siirtyvät yleiseen myyntiin uusille uimakoululaisille. Uusille uimareille paikat avautuvat jakoon 29.8.2021 klo 14.00.

Uimakoulukurssin maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta ilmoittautumisen yhteydessä Vaasan Uimaseuran MyClub-verkkokaupassa. Yleisten maksutapojen lisäksi Vaasan uimaseuralla on käytössään laskuvaihtoehto. Vaasan Uimaseura on tehnyt sopimuksen *välityspalvelu selviää möyhemmin* kanssa maksujen suorittamisesta verkkopankin kautta.

Uimakoulun voi peruuttaa kirjallisesti ensimmäisen uimakoulukerran jälkeen, 5 päivän sisällä, jolloin kurssihinnan palautuksesta vähennetään 10€ toimistomaksua. Uimahallimaksua ei palauteta. Tämän (5 päivää) jälkeen emme palauta kurssimaksua. Ota kurssin peruutustilanteessa yhteyttä uimaopetus@vus.fi. Huomaathan, että poisjääminen ilman erillistä ilmoitusta ei ole kurssin peruutus, vaan peruutuksesta täytyy aina tehdä kirjallinen ilmoitus määräajan sisällä. Pitkäaikainen yhtämittainen sairauspoissaolo; ota yhteyttä taina.reini-vierikko@vus.fi.

Henkilötiedot

Katso Tietosuojaseloste.

Kurssivahvistus

Verkkokauppajärjestelmä lähettää annettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistuksen kun maksu on suoritettu onnistuneesti.

Poissaolot

Poissaolokertoja ei hyvitetä. Kurssilaisen ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista, mutta ohjaajan on hyvä tietää etenkin pidemmästä poissaolosta.

Tunnin peruuntuminen

Mikäli kurssikerta peruuntuu ohjaajan sairastumisen takia tai uimahallista johtuvista syistä, ilmoitetaan siitä ryhmän omassa Whatsapp-ryhmässä. Yksittäisiä tuntiperuutuksia ei korvata.

Koko kurssin peruuntuminen

Jos koko kurssi perutetaan esimerkiksi osallistujien vähyydestä johtuen, maksu palautetaan. Mahdollisesta peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse ennen kurssin alkamispäivää.

Käytännön ohjeet ja säännöt

Uimahallin sääntöjä on noudatettava, löydät ne Vaasan kaupungin sivuilta.

Ensimmäinen kurssipäivä

Paikalle saavutaan ryhmän sovittuna aikana. Uimaseuran aulavastaava tarkistaa uimarit oikeisiin ryhmiinsä ja ryhmät kulkevat yhdessä pukuhuoneavustajan kanssa suihkujen kautta altaalle. Altaalla omat ohjaajat pitävät nimenhuudon ryhmän oman, sovitun allaspaikan kohdalla. Ohjaajat käyvät ryhmänsä kanssa läpi yhteiset pelisäännöt, jotka uimakoululaiset allekirjoittavat.

Uimakoulujen aikataulut löydät tästä: Kausisuunnitelma

Sisäänpääsy uimahalliin

Pukuhuoneisiin tullaan kaikissa ryhmissä 15 min ennen oman kurssin alkua. On tärkeää olla ajoissa paikalla!

Allasaika

Opetusaika altaassa on kurssiaikataulussa ilmoitettu aika. Altaasta poistutaan kurssin päätyttyä ja ulos hallista pyritään pääsemään 15 minuutissa.

Varusteet

uima-asu
sopivat uimalasit
suosittelemme kaikille uimalakin käyttöä, myös pojille!

Uimakoulussa vanhempien vastuu ja ohjeita:

  • Ajoissa paikalle, kurssi alkaa aina nimenhuudolla ovella.
  • Vanhemman olisi hyvä kertoa, mikäli lapsella on erityispiirteitä  tai -tarpeita, joista ohjaajien olisi hyvä tietää.
  • Mielellään ilmoitus poissaolosta, ei kuitenkaan pakollinen.
  • Vain terveenä uimakouluun!
  • Uimakouluohjaajat ovat vastuussa uimakoululaisista ryhmän allasaikana.
  • Ajoissa hakemaan lapsi kotiin, pyrimme ryhmän kanssa olemaan valmiita 15min kuluttua allasajan loppumisesta.

Pesut, myös ennen uintia!

Rannekeryhmäläiset käyttävät pääaulan pukutiloja. Ryhmäpäätyryhmät käyttävät ryhmäpäädyn pukutiloja, sisäänkäynti invaparkkipaikkojen vierestä. Silverian ryhmät uivat Silverian altaassa, Ruutikellarintie 4. Laihian ryhmät uivat Laihian uimahallissa, Reiniuksentie 8. Mahdollisissa avustustilanteissa uimakoululainen käyttää vanhemman/avustajan sukupuolen mukaisia pukuhuonetiloja! Ei ulkojalkineissa altaalle. Suojaa kengät suojapusseilla, mene paljain jaloin tai ota sisäkengät mukaan.

Veteen EI saa mennä ennen kuin ohjaaja antaa luvan.